What Does sağlıklı beslenme Mean?

Özet: Şeker, soda ve şekerli tahıllar gibi aşırı işlenmiş yiyecek ve içeceklerin alımını sınırlandırmalısınız, ancak bu, bu maddeleri diyetinizden çıkarmanız gerektiği anlamına gelmez.

Güvenilir yerlerden satın alınmalı; hemen tüketilmeyecekse soğukta veya dondurucuda saklanmalıdır. 

Nasıl sağlıklı besleneceğiniz hakkında çok fazla konuşma duyabilirsiniz, ancak başlamak başka bir konudur. Bu makale, gerçek hayatta sağlıklı beslenme için yararlı bir kılavuz sağlar.

Yağ tüketimi: Yağların da vücudun yapıtaşlarından biri olduğu ve insan vücudunun yağlardan enerji sağladığı unutulmamalıdır. Yağ tüketiminde en önemli nokta ‘sağlıklı yağ’ların bilinmesi ve tüketilmesidir.

Anne gebelikte iyi beslenmişse, ihtiyaçlarını kısmen karşılayabilecek yağ deposuna sahiptir. Bu yağ deposunun kullanılması ile doğumu izleyen ilk haftalarda anne kilo kaybeder. 

Ketozis durumunda vücudumuz enerji için ilk olarak karbonhidratlar yerine yağları tercih eder. Bu durum karbonhidrat alımını sınırlandırmamızdan sonra ortaya çıkar.

Psikolojik değişiklikler nedeniyle çocuk aile ile bağımlılığını yitirebilir ve etrafını umursamaz bir davranışa girebilir.

Sağlıklı beslenmek, sadece sağlıklı bir vücut için değil aynı zamanda sağlam bir ruh yapısı için de gereklidir.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Ergenlikte artan enerji gereksinimi doymuş yağ ve kolesterolden zengin hayvansal besinlerden değil tam tahıllı, tam buğworking day unundan yapılan ekmeklerin yer aldığı nişastalı karbonhidratlardan, kuru baklagillerden ve meyvelerden karşılanmalı.

Karbonhidratlar, sağlıklı ve uzun yaşamak için beslenme düzenine dahil edilmesi gereken bir diğer temel besin grubudur.

Yeterli alınan besinler sayesinde bağışıklık desteklenebilirken sindirim işlevlerinin yerine getirilmesine de destek olunur. Desteklenen beyin gelişimi ile ilerleyen yaşlarda hafıza kaybı, demans gibi rahatsızlıkların riski azaltılabilir. Aynı zamanda yaş ilerledikçe tedavisi zorlaşabilen beslenme yetersizliği sorunlarının da önüne geçilmiş olur. Çoğu hastalığın esas sebebi beslenme bozukluklarıdır ve sağlıklı beslenme ile bu sorunların önlenmesine gardenımcı olunabilir.

Basit ama etkili advertımlarla, hem bedenimize hem de zihnimize daha iyi bakabiliriz. Bu yazımızda “sağlıklı beslenme nasıl olur” sorusuna devamı yanıt arayacağız ve sağlıklı beslenme önerileri paylaşacağız.

Uygulamak riskli olabilir; bu nedenle diyet planlamasını mutlaka uzman gözetiminde sağlayınız.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *